Een moeder werd altijd gezien als de kroon van het huisgezin.
Zij nam de zorg voor het gezin op zich.
Ook voor haar man die overdag werkte, en na thuiskomst zich lekker liet verwennen.
Dat was/is een zware opgave, die alleen de vrouw kan vervullen. Zij zorgt dat alles klopt.
Je bent als moeder heel de dag bezig. Een moederhart klopt ook voor allen.
Er zijn genoeg anderen die het heel moeilijk hebben. Zij die gevlucht zijn om de traumatische ervaringen die ze ondervinden achter zich te laten!   Om ergens opgevangen te worden én geholpen, en om ergens rust te vinden. Ook zij willen een goede toekomst voor hun kinderen.

Jonge mensen staan daar niet altijd bij stil. Zij beginnen en hopen zelf een toekomst op te bouwen.  Ouderen begrijpen meer uit ervaring, zij kunnen helpen. Is het niet met geld, dan is er altijd een manier die géén geld kost: bidden. Gebed hebben zij ook heel hard nodig.
En dat kost niets, alleen een beetje moeite. We kunnen het allemaal gebruiken.
God laat niemand in de steek. Rroep Hem aan.   Hij is de wáre liefde.
Nu de Rozenkransmaand is aangebroken, vraagt Maria ons ook die te bidden voor iedereen.
Zij is immers de Heilige Maagd die Moeder is van ons allen. De Moeder van Jezus die ons bemint. Wij ontvangen iedere dag hun eindeloze liefde.
Ik bid iedere dag en vraag God en Maria om mij te helpen mijn geloof te bewaren en te versterken. Iedere dag is voor mij een beproeving om vol te houden.  Waarom?, zult u vragen. Dat zal ik u vertellen.
Geloof ontvangt iedereen. Wat men er mee doet is ieders eigen verantwoording.
Ik ben doof, hoor niets, maar kan nog wel praten. Ook heb ik evenwichtsstoornis en  mag alleen de rolator gebruiken.
Dat valt voor mij héél moeilijk. Juist omdat ik niets kan en mag, twijfel ik wel eens. Ik denk dan: Wat heeft het voor nut?

Maar ik klamp me aan mijn geloof vast, en smeek God: sterk mij Heer in mijn geloof, want dat heb ik nu héél hard nodig.
Het christelijk geloof in de samenleving gaat achteruit, omdat er niet over nagedacht wordt wat het geloof werkelijk inhoud.
Ik geloof in God.  Hij bestaat. En Jezus heeft zijn leven gegeven uit liefde. Hij is voor ons gekruisigd  én gestorven. Hij vergeeft onze fouten, en geeft ons zijn liefde.  Zijn wij dan niet verplicht om te laten zien dat wij Hem dankbaar zijn? In Hem geloven we, wij zijn Zijn kinderen.
Onlangs vroeg een vrouw aan mij: Geloof jij dat Jezus jou kan genezen? Ik antwoordde haar: Ik weet dat het zou kunnen,  maar Jezus heeft andere plannen met mij.  Hij stelt mij op de proef om te kijken hoe vast ik in mijn geloof sta.  Ik zal Hem niet teleurstellen. Juist door deze beproeving word mijn geloof sterker, daar vraag ik hem ook om, want het is écht héél héél moeilijk. Ik sta eigenlijk overal buiten omdat ik niets hoor en kan volgen,  nergens aan mee kan doen wat betreft mijn doofheid. Ik vraag God altijd om mij te helpen en te steunen. Zonder zijn hulp ben ik niets.  Toch ben ik een optimistisch mens.
Vaak denk ik erover dat Hij zijn leven voor ons heeft gegeven. Wat is het ons waard?
Geloven en Hem eens zien in de hemel. Of ons geloof laten zakken en verwijderd worden.
Hou vast aan zijn liefde en geloof in Hem.  Dat doe ik ook!

Paula Erkeland

Volg ons: