Het ontvangen van nieuw leven is voor stellen het allermooiste wat er is. Velen spreken over een klein wonder als ze de pasgeboren baby voor het eerst in hun armen nemen. Ouders willen uiteraard het allerbeste voor hun kind. Ze willen het kind iets meegeven en een feestelijk ritueel beleven om het begin van het leven van het kindje te vieren.

Veel ouders kiezen er daarom voor om het kind te laten dopen. En het doopsel is werkelijk waar een prachtig begin van een heel leven met God. Wanneer een kindje gedoopt wordt dan wordt het kind van God.
Door het doopsel hoor je bij de God die van het begin af aan mensen om zich heen heeft verzameld. Het doopsel geeft een onuitwisbaar merkteken in de ziel. Daarom kunnen we niemand vanaf de groene tafel ‘ont-dopen’. Je blijft bij Christus horen.

Omdat je na het doopsel bij het volk van God hoort, geeft God in het doopsel ook de kracht mee om dat waar te maken. Je krijgt de ‘genade’ mee die helpt om die dingen in het leven te doen, die keuzes te maken die bij Jezus horen. Daarnaast ontvang je in het doopsel de heilige Geest die helpt om je door God gegeven talenten te ontwikkelen.

Praktische info

Het doopsel kost € 60,-.

Vanwege de Corona maatregelen zijn er twee Missen op zondag of zelfs drie op bepaalde zondagen als er een Spaanse Mis is of een Filipijnse Mis. Daarom worden kinderen nu op zaterdagmiddag gedoopt. Bij aanmelding krijgt u hier meer uitleg over. Er is op de eerste woensdag van de maand om 20 uur altijd doopvoorbereiding.

U kunt zich aanmelden middels het formulier hieronder

Online formulier volgt z.s.m.

Ik wil mijn kind graag laten dopen

Algemene- en Adres gegevens

Uw naam*
Email-adres *
Straatnaam*
Huisnummer*
Postcode*
Woonplaats*

Gegevens dopeling

Roepnaam en achternaam dopelng *
Geboortedatum dopeling *
Doopnamen *
Plaats van geboorte *
Geslacht *

Ouders en Peetouders

 
Doopnamen
Roep- en achternaam
Geboortedtm
Vader
Moeder
Peter
 
Meter
 
 
Burgerlijk Huwelijk (ouders)*
Kerkelijk Huwelijk (ouders)*

Doopdienst

Aantal verwachtte gasten bij de dienst:
Volwassenen (≥12)
Kinderen (< 12)
Doopkaars met naam
JaNee
Wil graag gebed of gedicht lezen
JaNee
Wil graag een voorbede lezen
JaNee
Wil graag dat er gezonden wordt
JaNee
Bijzondere wensen
Naam en leeftijd van broertje(s) en/of zusje(s)
Opmerkingen