Het ontvangen van nieuw leven is voor stellen het allermooiste wat er is. Velen spreken over een klein wonder als ze de pasgeboren baby voor het eerst in hun armen nemen. Ouders willen uiteraard het allerbeste voor hun kind. Ze willen het kind iets meegeven en een feestelijk ritueel beleven om het begin van het leven van het kindje te vieren.

Veel ouders kiezen er daarom voor om het kind te laten dopen. En het doopsel is werkelijk waar een prachtig begin van een heel leven met God. Wanneer een kindje gedoopt wordt dan wordt het kind van God.
Door het doopsel hoor je bij de God die van het begin af aan mensen om zich heen heeft verzameld. Het doopsel geeft een onuitwisbaar merkteken in de ziel. Daarom kunnen we niemand vanaf de groene tafel ‘ont-dopen’. Je blijft bij Christus horen.

Omdat je na het doopsel bij het volk van God hoort, geeft God in het doopsel ook de kracht mee om dat waar te maken. Je krijgt de ‘genade’ mee die helpt om die dingen in het leven te doen, die keuzes te maken die bij Jezus horen. Daarnaast ontvang je in het doopsel de heilige Geest die helpt om je door God gegeven talenten te ontwikkelen.

YouTube player

Praktische info

Het doopsel kost € 60,-.

Bij aanmelding krijgt u hier meer uitleg over. Als u zich aanmeldt nemen we contact met u op over de voorbereiding van de doop.

 LET OP: Momenteel werkt het formulier niet. U kunt zich aanmelden door een bericht te sturen naar pastoor Peter Koen: pastoor@emmausparochie.nl

Ik wil mijn kind graag laten dopen

  Algemene- en Adres gegevens

  Uw naam*

  Email-adres *

  Telefoonnummer *

  Straatnaam*

  Huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Gegevens dopeling

  Roepnaam en achternaam dopelng *

  Geboortedatum dopeling *

  Doopnamen *

  Plaats van geboorte *

  Geslacht *

  Ouders en Peetouders

   

  Doopnamen

  Roep- en achternaam

  Geb.datum

  Vader

  Moeder

  Peter

   

  Meter

   

   

  Burgerlijk Huwelijk (ouders)*

  Kerkelijk Huwelijk (ouders)*

  Doopdienst

  Aantal verwachte gasten bij de dienst:

  Volwassenen (≥12)

  Kinderen (< 12)

  Doopkaars met naam

  JaNee

  Wil graag gebed of gedicht lezen

  JaNee

  Wil graag een voorbede lezen

  JaNee

  Wil graag dat er gezongen wordt

  JaNee

  Bijzondere wensen

  Naam en leeftijd van broertje(s) en/of zusje(s)

  Opmerkingen