Op vrijdagavond 18 november 2022  was de informatieavond voor ouders die hun kinderen willen laten meedoen met de voorbereiding op de eerste Communie. U kunt uw kind zeker nog aanmelden. Inschrijven is mogelijk voor 9 januari 2023. Op vrijdag 3 februari starten de lessen. Op zondag 21 mei 2023 zullen de Eerste Communievieringen worden gehouden in de H. Antoniuskerk in Tilburg.

Als u uw kind mee wilt laten doen met de Communie voorbereiding stuur dan een mail naar secretariaat@emmausparochie.nl en dan sturen we het inschrijfformulier op.

Wat is de Eerste Communie precies?

Iemand die voor het eerst zijn of haar Eerste Communie ontvangt, ontvangt Jezus in het sacrament van de eucharistie. In de eucharistie geeft God zichzelf. Jezus heeft zijn leerlingen gevraagd om Hem op deze manier te gedenken. Daarom noemen we de eucharistie ook wel de “bron en hoogtepunt van het christelijk leven.”

Hoe de eucharistie onderdeel wordt in ons leven en hoe we dit kunnen begrijpen, wordt geleerd tijdens de voorbereidingslessen. Een gangbare leeftijd om de Eerste Communie te ontvangen is als je ongeveer 7 of 8 jaar oud bent. Maar ook op latere leeftijd kunnen mensen de Eerste Communie ontvangen. Tijdens de voorbereiding leer je Jezus beter kennen en kun je iets van het mysterie ervaren. Dit kan het begin zijn van een levenslange vriendschap met Jezus Christus.

Bij definitieve aanmelding zullen we via de mail nog een schema geven met alle informatie.