Praktische info over de Eerste Communie 2021

Normaal gesproken beginnen we in januari met de voorbereiding voor de Eerste Communie. In verband met het Corona virus hebben we besloten om dit jaar pas in april te beginnen.

Aanmelden voor de Eerste Communie is nog mogelijk.

Vanwege COVID hebben we het programma ingekort tot 7 lessen. Normaal zijn er dat 10. En omdat het realistisch te vermoeden dat Corona nog best wel erg toe zal gaan slaan in de winter omdat het seizoen gevoelig is hebben we besloten om in de winter geen lessen te geven. We moeten echt zien dat we die wintermaanden overleven. Je zit anders ook met veel kinderen die gewoon verkouden zijn en die dan niet naar de lessen kunnen komen. Iets wat anders natuurlijk wel kan.

Dus we dachten laten we vooral die winter overslaan en in april beginnen. Het is vroeg Pasen dus dat zit niet in de weg. En dan krijg je het volgende schema voor de lessen:

Vrijdag: 9, 16 en 23 april

Dan is het mei vakantie. Dan gaan we verder met:

Vrijdag 21en 28 mei

En vrijdag 4 en 11 juni zijn de laatste lessen.

11 juni is er ook het oefenen voor de Eerste Communie Mis.

De lessen zijn van 16.30 uur tot 18 uur.

De Eerste Communie vindt plaats op zondag 20 juni 2021.

Als we dan nog 1,5 meter beperkingen hebben dan doen we twee Missen: Om 10 uur en om 12 uur. Hebben we nog grotere beperkingen dan is het ook niet ondenkbaar dat we uitwijken naar een andere kerk. Gezien de situatie vorig jaar rond het virus moet er in de zomer gewoon meer mogelijk zijn dan nu.

Bij definitieve aanmelding zullen we via de mail nog een schema geven met alle info over de Communie.

Aanmelden kan via secretariaat@emmausparochie.nl