Het is ieder jaar mogelijk voor kinderen om hun eerste Communie te doen bij ons in de Emmausparochie. We beginnen in februari 2025 weer met de lessen voor de eerstvolgende groep communicanten. Als u uw kind mee wilt laten doen met de Communievoorbereiding vul dan het formulier op deze pagina in; we zullen u dan uitnodigen voor de informatieavond die in de winter zal plaatsvinden.

Wat is de Eerste Communie precies?

Iemand die voor het eerst zijn of haar Eerste Communie ontvangt, ontvangt Jezus in het sacrament van de eucharistie. In de eucharistie geeft God zichzelf. Jezus heeft zijn leerlingen gevraagd om Hem op deze manier te gedenken. Daarom noemen we de eucharistie ook wel de “bron en hoogtepunt van het christelijk leven.”

Hoe de eucharistie onderdeel wordt in ons leven en hoe we dit kunnen begrijpen, wordt geleerd tijdens de voorbereidingslessen. Een gangbare leeftijd om de Eerste Communie te ontvangen is als je ongeveer 7 of 8 jaar oud bent. Maar ook op latere leeftijd kunnen mensen de Eerste Communie ontvangen. Tijdens de voorbereiding leer je Jezus beter kennen en kun je iets van het mysterie ervaren. Dit kan het begin zijn van een levenslange vriendschap met Jezus Christus.

Bij definitieve aanmelding zullen we via de mail nog een schema geven met alle informatie.