Reliëf C: Chi Rho Brood en Beker (2022)

32,5085,00 incl. BTW

Reliëf C – Chi Rho Brood en Beker:

Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar. Brood en beker staan symbool voor het lichaam en bloed van Christus.

De alfa en omega zijn respectievelijk de eerste en de laatste letter van het Griekse alfabet. De symbolische betekenis komt uit het boek Openbaring waarin Jezus zichzelf de alfa en omega, de eerste en de laatste, het begin en het einde noemt.

Alle paaskaarsen worden tijdens de mis op de 1e paasdag gezegend, waarna u uw kaars(en) mee naar huis kunt nemen.

Met de aanschaf van deze kaarsen steunt u uw en onze parochie.

30x6cm € 27,50
50x7cm € 55,00
60x8cm € 75,00
Artikelnummer: 2021-C-1 Categorie:

Reliëf C – Chi Rho Brood en Beker:

Met de aanschaf van deze kaarsen steunt u uw en onze parochie.

C3 30x6cm € 32,50
C2 50x7cm € 65,00