Beste parochianen,

Dit zijn de mededelingen voor dit weekend:

  • Woensdag 16 november zal pastoor Michiel Peeters  de Mis van 09.00 uur celebreren. 
  •  Vrijdag 18 november is om 20.00 uur de informatieavond voor de ouders van kinderen die hun Eerste Communie willen doen. U kunt zich hiervoor nog aanmelden via het secretariaat.
  • Zondag 20 november is de 34e en laatste week van het liturgisch jaar, tevens het Hoogfeest van Christus, Koning van het Heelal. We vieren dit feest in de vooravondmis en op zondag in de Gezinsmis.
  • Sint Nicolaas is voornemens onze parochie te bezoeken op zondag 20 november na de Gezinsmis van 10.00 uur. De Sint zal het erg fijn vinden als de kinderen een mooie tekening of kleurplaat voor hem meebrengen! Tevens een verzoek aan de ouders om hun kinderen per mail aan te melden bij secretariaat@emmausparochie.nl  met wat informatie over uw kinderen, zoals naam, leeftijd en bijzonderheden, zoals school, in welke groep uw kind zit, hobby’s e.d.
  • In de ontmoetingsruimte hangt een nieuw schilderij. De pastoor heeft het afgelopen week gekregen. Als u het ziet dan zijn er misschien sommigen die denken: wat is dat nu allemaal? Is dat hier geen racisme? Nou dat valt gelukkig mee. Het gaat om een afbeelding van een bijbeltekst van de Handelingen. Het schilderij heet de besprenkeling van de Kamerling. Het origineel is van Rembrandt. Afgebeeld is de ontmoeting van de Apostel Filippus met de kamerling van de Farao in diens rijtuig. Filippus vertelt deze Ethiopische man over het geloof en op een gegeven moment vraagt de kamerling: is er iets op tegen dat ik gedoopt ga worden? Filippus zegt dan: als je gelooft ga ik je dopen en zo wordt de kamerling gedoopt. Dat doopsel is afgebeeld en dat is de reden waarom de Ethiopische Kamerling op zijn knieën zit. 

Hartelijke groet,

Pastoor Peter Koen